Felhasználási területek
Hűtő- és klímatechnika
Ezen a területen is számtalan előnnyel rendelkezik a Lokring technológia. A gépjárművek csővezetékei alumíniumból és gumiból állnak. Mint tudjuk, az alumínium hegesztése speciális tudást és felszereltséget igényel. Az elkészült csöveket nyomáspróbának kell alávetni, melyhez a feltételek a legritkább esetben adottak, így az csak a beszerelés után lehetséges. E csövek kifűzése, kiszerelése sok esetben időigényes, fáradtságos munka, így egy rossz hegesztés jelentősen növelheti a költségeket. 

A Lokring speciálisan autóklímás csatlakozói kiküszöbölik ezeket a problémákat. Méretezésük megfelel a gépjárművekben rendszeresített klímavezetékek szabványainak. A javítások (sérült, korrodált, kilyukadt csövek) a legtöbb esetben kiszerelés nélkül javíthatóak.

A csészés csatlakozók lehetőséget adnak a gumicsövek cseréjére is, valamint az R134a-hoz rendszeresített gyorscsatlakozók is könnyedén pótolhatók megfelelő Lokring csatlakozóval, ha a helyzet úgy kívánja. A megfelelően végzett szerelési folyamat szinte 100%-os garancia a gáztömör állapot megteremtésére. A csatlakozók 50 bár nyomással terhelhetőek, így a gáztömörség szélsőséges üzemi körülmények között is garantált.
Hírek, cikkek
Tudástárunkból
Áttörés az autóklíma csövek javításában
2018. 01. 08.

A Vulkan Lokring cég új terméke, mely a LOCKLIP néven ismert, jelentősen megkönnyíti az autóklímák javításánál meglehetősen sűrűn előforduló problémát, nevezetesen a gumitömlő és az aluminium cső közötti összeköttetést.

Autóklíma
2018. 01. 09.

Reméljük, mindenkinek kellemesen telt az óév-búcsúztatás, valamint kipihente annak fáradalmait. Autóklímás kollegákra gondolva, felkerült a Letöltések közé az autóklíma katalógus is.