Felhasználási területek
Ipari gyártás

LOKRING EGY GYŰRŰS TECHNOLÓGIA

A legjobb csatlakozás

A LOKRING® Egy Gyűrűs technológia fém hűtőköri csövek csatlakoztatásának egy olyan metódusa, mely folyamán, keményforrasztás nélkül állandó és hermetikusan zárt kötést hozunk létre. A cél érdekében a VULKAN olyan személyre szabott LOKRING cső csatlakozókat és hozzá tartozó összeszerelő szerszámokat gyárt, melyek megfelelnek bármely anyagú, méretű, toleranciájú alkalmazáshoz.  

Legyen szó költség optimalizálásról, minőség javításról vagy egy probléma megoldásáról – LOKRING® Egy gyűrű a válasz

 Az elsődleges alkalmazási területnek az ipari hűtő- és fagyasztógyártás során a hűtőkör kialakításán belüli felhasználás tekinthető. Léteznek más alkalmazási területek is úgy, mint autóipari légkondicionáló rendszerekbe használt elpárologtató gyártás, hűtésben és légkondicionálásban használt hőcserélő gyártás (pl. hőszivattyú gyártás) illetve hűtés és klímatechnika rendszerek gyári beszerelése (pl. buszok légkondicionáló rendszere).

Hűtők és fagyasztók

Ez az a terület, amelyen a LOKRING használata már több milliárd alkalommal bizonyított az elmúlt 40 év folyamán. Mindazonáltal, pontosan ez az a szegmens, melyben jelenleg számos LOKRING Egy Gyűrűs kötés készül új alkalmazásokhoz is, így jelenleg is növekvő számban váltja fel a forrasztott kötéseket a LOKRING technológia.

 AUTÓIPARI LÉGKONDICIONÁLÁS

A VULKAN sok éve látja el gépjármű légkondicionálók gyári beszereléséhez szűkséges szerelvényekkel az autóipar vezető beszállítóit. A LOKRING Egy Gyűrűs technológia az alumíniumból készült elpárologtatók és hőcserélők sorozatgyártása során kerül felhasználásra.

 
HŐCSERÉLŐK / HŐSZIVATTYÚK

A hőcserélők hűtőkörbe történő beépítése során olyan helyzetek adódhatnak, amelyek a konstrukcióból vagy anyagi korlátokból fakadóan lehetetlenné vagy gazdaságtalanná teszik a keményforrasztást.

.

BUSZ LÉGKONDICIONÁLÁS 

Buszklíma rendszerek telepítésénél, költség- és súlymegfontolások okán egyre gyakrabban alkalmaznak alumínium csöveket. Ezt könnyíti meg a LOKRING Egy Gyűrűs technológia használata a keményforrasztás hatékony és megbízható alternatívájaként.


Előnyei

      Nincs hőtermelés

      Magasabb tömítettség

      Tiszta

      Nincs füst

      Nincs égés

      Nincs szén-dioxid-kibocsátás

      Gyors és egyszerű összeszerelés 10 másodpercen belül.

      Bármilyen fém kombinációhoz csatlakoztatható (réz, acél, alumínium, rozsdamentes acél, titán...)

      Nem igényel szakképzett kezelőket

 Anyag kombinációk

Mivel a LOKRING bármilyen anyagú csövet ugyanolyan minőségi szinten tud összeilleszteni, a rendszer alkatrészei és csövei - a forrasztási szabványoktól függetlenül- a leginkább megvalósítható és legköltséghatékonyabb anyagra cserélhetők.

 Működési elv

A LOKRING gyűrű, kúpos belső kontúrjának köszönhetően az összeszerelés során a külső cső átmérőjét olyan mértékben csökkenti le, hogy a belső cső és a külső cső hermetikusan zárt fém-fém kapcsolatot hozzon létre. Az illesztett csatlakozás élethosszig tartó gáztömörségét a tartós, rugalmas feszítés biztosítja, amelyet a LOKRING gyűrű ellentétes irányú radiális erői hoznak létre a külső és belső cső kapcsolódására.

LOKRING Egy Gyűrű technikai specifikációk

Tanusítványok

TÜV / UL (File SA12004)

Referencia szabványok

EN 378-2 és ISO 14903

Max. üzemi nyomás Al

25 bar (360 psi) ötszörös biztonság: 125 bar (1800 psi)

Max. üzemi nyomás Cu

40 bar (580 psi) ötszörös biztonság: 200 bar (2900 psi)

Max. üzemi nyomás St

50 bar (725 psi) ötszörös biztonság: 250 bar (3600 psi)

Megengedett hűtőközegek

HFC, HC, nem használható NH3-hoz

Hőmérséklet tartomány

-50°C -tól 150°C-ig (-58°F -tól 302°F-ig)

Csőátmérő tartomány

1.6 mm -től 28 mm -ig(1/16“-tól 1 1/8“-ig)

Min. falvastagság

0.3 mm

Max. falvastagság

1.5 mm

Max. csőfelület érdesség

40 Microns

 

 


Amennyiben további információt szeretne kapni a Lokring egygyűrűs kötésekről, forduljon hozzánk bizalommal!
Hírek, cikkek
Tudástárunkból
Bemutatkozik a LOKPRESS MINI
2021. 11. 16.

2021 őszén a VULKAN LOKRING bemutatta legújabb akkumulátoros, egykezes présszerszámát, mely elsősorban kishűtőgép szerelőknek(00-ás) lett megálmodva, de 16 mm-ig a klímás(50-es) csatlakozók szereléséhez is alkalmas.

Áttörés az autóklíma csövek javításában
2018. 01. 08.

A Vulkan Lokring cég új terméke, mely a LOCKLIP néven ismert, jelentősen megkönnyíti az autóklímák javításánál meglehetősen sűrűn előforduló problémát, nevezetesen a gumitömlő és az aluminium cső közötti összeköttetést.